HET BESTELPROCES

Heb je vragen? Wellicht vind je in onderstaande onderwerpen het antwoord op je vraag. Zo niet, dan kun je altijd even contact met ons opnemen. Gebruik daarvoor de chat (kantoortijden), bel ons even op 076 564 9911 of stuur een mail naar info@doosjesopmaat.nl.

Kijk voor de lengte (L), breedte(B), diepte(D) naar de afbeelding. Deze afbeelding kun je vinden aan de linkerkant bij de afbeeldingen als je een doosje hebt geselecteerd. LET OP! De maten die je doorgeeft zijn de binnenmaten in mm van het doosje. Indien de doos te groot is voor het velformaat verschijnt er een waarschuwing. Probeer dan een van de maten te wijzigen tot de melding verdwijnt.

Zorg dat het doosje altijd wat groter is dan het product dat erin moet. Omdat het doosje van karton is zal er altijd een kleine tolerantie in de maten zitten.

Je hebt de keuze uit de volgende opties :

  • Full Color (ook wel CMYK) 4/0. De doosjes zijn aan de buitenzijde bedrukt zijn in full color. Full color betekend dat je zo ongeveer alles kunt bedenken, van een gekleurd logo tot aan hele foto’s. Vergelijk dit met de prints die je kunt maken met een kleurenprinter.
  • Full Color 4/4. Zowel de buiten- als binnenzijde kun je volledig voorzien van een bedrukking.
  • Zwart 1/0. De doosjes worden aan de buitenzijde alleen in zwart gedrukt. Je kunt het hele doosje zwart maken en een paar delen zoasl een logo wit laten maar een enkel zwart tekstje op de doos valt hier ook onder.
  • 1, 2,3 of 4 PMS kleuren: PMS staan voor Pantone Matching System, dit is een standaard voor de creatieve en grafische industrie waarin recepten voor kleuren zijn vastgelegd. Veel merken hebben hun kleuren vastgelegd met behulp van dit systeem zodat kleuren overal gelijk worden gedrukt. Dit wordt ook gebruikt voor kleuren die door middel van CMYK niet gedrukt kunnen worden zoals fluortinten of bepaalde pasteltinten.

De inkt wordt op het karton gedrukt en is dan meteen droog. In principe heeft dit geen bescherming nodig; je kunt de inkt er niet zomaar afvegen. In veel gevallen zal het volstaan om de doosjes niet af te werken.

Worden de doosjes intensiever gebruikt of doe je ze in een doos en worden ze veel heen en weer geschut, kies dan wel voor een afwerking:

  • Zijdeglans lak: door middel van een dun laklaagje wordt de inkt beschermd, deze inkt geeft een lichte glans aan de doosjes
  • Mat laminaat: voor een luxe matte uitstraling en een optimale bescherming wordt er een heel dun laagje kunststof folie over de bedrukking aangebracht. Dit is zo dun dat het nog steeds bij het oud papier gegooid mag worden. Op een donkere ondergrond zie je krassen en vingers wel sneller.
  • Glans laminaat: voor een luxe hoogglans uitstraling. Hou er wel rekening mee dat vingerafdrukken snel zichtbaar zijn wanneer je dit toepast op een donkere ondergrond.

Zorg dat de bestanden voldoen aan onze aanleverspecificaties. Deze kun je downloaden via deze link. :

Stuur je bestanden vervolgens via de email naar studio@springpackaging.nl en benoem daarbij je ordernummer. Is het bestand te groot, dan adviseren we om het via “wetransfer” te sturen.

Een PDF proef is een digitale drukproef van het bestand dat we gaan drukken. Deze sturen we als PDF bestand naar je toe en vragen om deze te controleren en als deze goed is akkoord te geven.  Bij het verwerken van de bestanden tot een geschikt bestand om te drukken kan er wel eens iets fout gaan. Zit de fout in de proef, dan wordt deze ook zo gedrukt. Daarom is het belangrijk de proef altijd goed te controleren.

We hanteren een levertijd van ca 10 werkdagen zodat we orders kunnen combineren en zo een goede prijs te kunnen aanhouden.

Op dit moment zijn de kartonsoorten nog beperkt maar die breiden we in de loop van de tijd uit. Wil je een ander karton? Bel ons dan, we maken dan graag een offerte voor je en laten het buiten de webshop om lopen.